Kalkning af Ejby Kirke 2019

Arbejdet med udvendig kalkning af Ejby Kirke er afsluttet den 23. juli 2019. Ved kalkningen er anvendt Rødvig kulekalk, som er lagret siden 1994. Arbejdet er udført af firmaet KalkJarlen v/ Jarl Agesen, Hadsund. Jarl Agesen fortæller: ”Vi kalker - afhængigt af kirkernes størrelse - årligt mellem 40 og 60 kirker, såvel indvendigt som udvendigt. Heriblandt kan nævnes Mariager Kirke, Dronninglund Slotskirke, Sct. Catharinæ Kirke i Hjørring og Kliplev Kirke m.fl. Blandt større opgaver i 2016 var en indvendig kalkning i Brødremenighedens Kirke i Christiansfeld, som i 2015 blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Ved kalkningen af Ejby Kirke har vi brugt omkring 200 kg kulekalk."
KALK A/S, Store Heddinge skriver på hjemmesiden www.kalk.dk: "Rødvig kulekalk er en hvid kalkdej (calciumhydroxid), som hærder ved tilførsel af luft (optagelse af CO2). Kalken er fremstillet af Faxe stykkalk, som er læsket med vand og lagret i et underjordisk kuleanlæg siden 1994. Fordelen ved lagret kulekalk er, at denne findeles på en naturlig måde. Den lange lagring får kalkpartiklerne til at findele sig til en størrelse på under 0,01 mm, og jo længere den lagres, desto mere findelt bliver den, hvilket medfører en bedre hæftningsevne, en stor smidighed og en øget refleksion af lyset."

Klik her for at se billeder fra kalkningen af kirken.

Da billederne er i en god kvalitet, kan det tage lidt tid at få vist billederne, afhængig af internetforbindelsens hastighed.